Реконструкция БСА "Лужники"

АТ “Лужники” укладе з казенним підприємством Москви “Велика спортивна арена “Лужники” контракти на забезпечення безпеки та благоустрій території в рамках підготовки та проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року на загальну суму 4,8 мільярда рублів, випливає з матеріалів на порталі держзакупівель.

Заявки на участь у конкурсі щодо забезпечення безпеки подавали дві компанії. АТ “Астерос” готове виконати роботи за 2,95 мільярда рублів, “Лужники” — за 2,94 мільярда. Ті ж компанії подали заявки на конкурс “Лужників” по благоустрою території та управління будівництвом об’єктів до ЧС-2018. “Астерос” готове виконати роботи за 1,79 мільярда рублів, “Лужники” — за 1,78 мільярда.

Однак АТ “Астерос” було відмовлено в допуску до участі в обох конкурсах. Заявки БСА “Лужники” повністю відповідали конкурсної документації.

У підсумку обидва конкурсу було визнано таким, що не відбувся, було вирішено провести закупівлі у єдиного постачальника. “Комісія по закупівлях прийняла рішення про укладення договору з єдиним постачальником казенне підприємство міста Москви “Велика спортивна арена “Лужники”, — йдеться в підсумкових документах до обох конкурсів.

Роботи по забезпеченню безпеки повинні проводитися з квітня поточного року до 31 березня 2018 року.

Чемпіонат світу з футболу пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року на 12 стадіонах в 11 містах Росії: Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Казані, Нижньому Новгороді, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі і Єкатеринбурзі.