Дітям із синдромом Дауна потрібна підтримка та увага суспільства, адже вони такі самі маленькі громадяни, як і інші малюки – щирі, відкриті та життєрадісні. Боротися з упередженим ставленням до дітей з синдромом Дауна вирішили рівненські волонтери. Так, громадська організація “Гільдія кухарів” за фінансової підтримки ГО “Рівне Разом” провели кулінарний майстер-клас для маленьких рівнян з синдромом Дауна. Захід провели на базі Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі. Кулінари-волонтери показали дітям, як готувати смачний штрудель і соковиті бургери.

Волонтер громадської організації “Рівне Разом” Павло Дмитришин зазначив, що такі майстер-класи просто необхідні. Вони з одного боку допомагають долати стереотипи, а з іншого – це чудова нагода для батьків і дітей весело та корисно провести час разом. “Вони відчули себе справжніми шеф-кухарями, адже були одягнуті в кителі і готували смачні страви під наглядом волонтерів ГО “Гільдія кухарів”.

Задоволеними таким майстер-класом залишилися і батьки діток, вони з радістю і вдячністю спостерігали за успіхами своїх юних кулінарів. Для мам і тат дітей з синдромом Дауна дуже важливо, щоб їх чад приймали у суспільстві, розуміли та підтримували. Одна з присутніх мам каже, що ці діти, такі ж як і інші, і вони насправді можуть і вміють все – і веселитися, і вивчати мови, співати, танцювати і навіть готувати різні смаколики, як показав майстер-клас. Завершилося кулінарне свято смакуванням приготованих штруделів і бургерів, які справді вийшли не менш смачними, ніж у професійних поварів.

©my.rv.ua